Dag 1 på Bootcamp, Fightbox Stockholm.

Under 2018 lärde jag mig verkligen vilken typ av träning som min kropp behöver och vad mitt sinne längtar efter. En mix av styrketräning, löpning, ridning, yoga/stretch och en aktiv livsstil. Under hösten har jag haft ett träningsschema som sett i stort sätt lika dant ut varje vecka. Det brukar bli 5-7 väldigt varierade träningspass. Olika intensitet och olika syften.

Jag har verkligen trivts i min träningsrutin. Jag vet exakt vilka dagar jag spenderar på gymmet, i spåret, i stallet. Jag har blivit bekväm i mina rutiner. Men att vara bekväm har inte tagit mig dit jag är idag. Att pusha mig själv utanför min komfortzone och våga göra nya saker har utvecklat mig till den jag är.

Därför signade jag och två av mina bästa kompisar upp oss på vårt livs första bootcamp. Vi valde att gå på Fightbox Bootcamp i Slussen, Stockholm. Ett bootcamp som är en mix av fightfys, crosstraining, HIIT och cirkelfys (vet knappt vad hälften betyder). 4 dagar i veckan (måndag, tisdag, torsdag, fredag) ses vi 06.15 och kör ett stenhårt pass på 45-50 minuter. Detta kommer vi göra i 4 veckor. Jag älskar hård träning som är av det tuffare slaget, så detta bootcamp passar mig perfekt. Det som gör att jag tycker om bootcampet ännu mer är variationen av deltagare. Från helt oerfarna till stentuffa fighters! Alla kan vara med utifrån sin egen nivå. Dag 1 bestod av uppvärmning, cirkelträning samt en runda magövningar som brände rejält (se bilden nedan). Efter passet får vi frukost från Juiceverket, en riktigt god proteinsmoothie som är vegansk, samt kaffe, ägg och frukt.

Det jag vill få ut av att delta i detta bootcamp är att kikstarta 2019 med en ny utmaning. Jag vill bryta mina rutiner, som jag egentligen älskar, för att få ny inspiration och motivation för att kunna ha ett lika bra träningsår 2019 som 2018. Jag tror det är viktigt att investera i sin hälsa, med både tid och kapital. Alla kan bidra med något till sin egen hälsoresa. Det är viktigt att avsätta tiden för din hälsa, och att spara in några extra slantar som du kan investera i din livsstil. Vissa kan göra mer, vissa kan göra mindre. Men alla kan göra något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *