Ewas rawfoodbollar – Nöt-Crème

Minns ni Nöt-Crème? En liten påse man kan köpa i godis-affären som innehåller en nötig kräm som är så god!? Min sambos mamma Ewa hittade ett recept på rawfoodbollar som ska vara ganska så antiinflammatoriska (de äter också en antiinflammatorisk kost till vardags) som hon bjudit oss på flera gånger. Varje gång har jag ätit typ 10 bollar på raken och de är så goda och smakar nästan exakt som Nöt-Crème! Jag bad Ewa om receptet och nu ska jag dela det med er! Ni måste testa dessa, de är fantastiska!

Ingredienser:

  • 4 dl cashewnötter
  • 20 dadlar
  • 2 dl proteinpulver (ta ärtprotein om du vill hålla det så antiinflammatoriskt som möjligt)
  • 3 msk kakao
  • 2 msk jordnötssmör
  • 3 msk kokosfett
  • Kokosflingor att rulla i

Såhär gör du:

Mixa cashewnötterna i en mixer till ett fint mjöl. Lägg ner resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Rulla smeten till bollar och rulla dessa bollar i kokosflingorna. Ställ bollarna i kylen i minst 20 minuter. KLART!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *