Gymbyte – från Fitness24seven till SATS.

2019 kickstartade jag med bootcamp hela januari månad. Det var ett helt fantastiskt sätt att sätta igång med träningen efter jul och nyår. Under julledigheten var jag aldrig på gymmet utan ägnade mig åt löpning, skidåkning och några hemmapass på yogamattan med fria vikter. Så senaste gången jag var på ett riktigt gym och gick på gruppass var i mitten av december innan jag gick på ledighet. Så under en och en halv månad tränade jag på ett sätt som inte följde min vanliga rutin. Under hela hösten har jag gått på mina gruppträningspass på Fitness24seven, samma upplägg varje vecka. Jag har mixat bodypump och spinning med den träning jag gör utanför gymmet (löpning, ridning och yoga).

I december blev jag väldigt sugen på att bryta mitt träningsmönster och utmana mina hårt hållna rutiner. Jag älskar rutiner och att lägga upp en tydlig plan för min träning. Sedan kan jag köra på den planen och hålla den rutinen väldigt länge utan att tröttna. Jag blir väldigt bekväm i mina upplägg och känner en trygghet i att jag vet vad jag har framför mig träningsmässigt. Men jag tror även att det är viktigt att utmana sig själv och att våga kliva ur sin comfort zone.

Så fort jag upplever att mitt liv känns för bekvämt eller att jag inte utmanar mig själv tillräckligt, så utsätter jag mig för något som tar mig utanför min comfort zone. Jag har hängt med min sambo till klätterhallen för att klättra trots att jag tycker höjden är lite läskig. Jag har börjat hoppträna hästar igen fast jag inte hoppat hinder på 6 år. Jag har anmält mig till lopp jag inte riktigt känt mig säker på och anmält mig till bootcamp direkt efter julledighets-svullandet. Jag har varit duktig på att våga testa nya saker för jag älskar kicken efteråt. Känslan av att våga prova nya saker gör mig så stolt över mig själv.

Jag började känna mig bekväm på Fitness24seven och kunde mina rutiner där utan- och innantill. Jag höll mig till de pass jag alltid kört och spenderade ganska mycket tid på gymmet. Jag började känna att jag ville bryta min gymrutin och testa något nytt. Samt unna mig ett lite lyxigare alternativ med fler pass och möjlighet till bastu och liknande. Så i december bestämde jag mig för att så fort bootcampet jag anmält mig till är slut och februari månad börjar, så kommer jag byta gym. Jag bestämde mig för att börja på Sats istället. Jag valde sats av flera skäl: Jag ville ha tillgång till fler olika nya pass som jag inte provat tidigare. Jag ville ha fräschare omklädningsrum och tillgång till bastu. Det finns ett Sats i samma byggnad som mitt kontor så jag skulle kunna effektivisera min träningstid också.

Sagt och gjort. Jag sade upp mitt kort på Fitness24seven och skaffade ett medlemskap på Sats. Jag började på Sats denna vecka och har hittills hunnit med 2 gruppträningspass, ett på Sats Zenit och ett på Sats Hötorget. Hittills är jag väldigt nöjd med mitt gymbyte och jag ser fram emot att hitta en ny träningsrutin på Sats och bli inspirerad av nya pass jag aldrig testat förut. Det är roligt att ha en ny utmaning framför sig. Det är lite som att börja i en ny klass eller börja på ett nytt jobb när man byter gym. Jag spenderar ju ganska mycket tid på gymmet så det blir verkligen en omställning att börja gå till en ny gymkedja. Just nu är jag peppad och nykär i Sats och tycker det är roligt att upptäcka vilka träningsmöjligheter jag har här. Min motivation har fått en extra skjuts framåt av gymbytet, jag scrollar en hel del bland passen på appen och låter mig inspireras. Detta ska bli väldigt kul och jag ser fram emot att skapa ett nytt träningsupplägg på Sats under våren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *